Algemene dak en gevelwerken

Hellende daken

Betondakpannen

Vandaag onderscheiden de betonpannen zich met hun bijzonder lage ecologische voetafdruk. Dit omdat ze enkel gedroogd worden en na gebruik ook nog perfect recycleerbaar zijn. Betonpannen zijn dus ideaal om ecologisch en duurzaam te bouwen. Betonpannen werden oorspronkelijk geproduceerd omwille van hun regendichtheid, vorstbestendigheid en onbrandbaarheid. Om de esthetiek van de betonpannen te verbeteren over de jaren heen, werd ingezet op talrijke ontwikkelingen op verschillende domeinen: porositeit, afwerking en kleuren. De betonpannen werden ontwikkeld voor een snelle en eenvoudige plaatsing op het dak. Door de snelle plaatsing van de pannen spaart men ook kosten uit. Grote pannen worden immers sneller geplaatst dan kleine. De kostenbesparing wordt niet alleen door het grotere panformaat gerealiseerd maar ook door een lager brandstofverbruik in productie. Bovendien wordt er tot 1/3 minder afval gegenereerd tijdens de productie en worden er onnodige kosten vermeden.


Officiele site van produsent: Eternit

Kleidakpannen

Keramische dakpannen bestaan uit gebakken aarde. De gewone keramische pan heeft grotere afmeting dan de tegelpan. Ze zijn de meest voorkomende dakpannen in Belgie. Door hun grotere afmeting zijn ze goedkoper dan de tegelpannen. Ze liggen ongeveer in dezelfde prijsklasse als de betonpannen. Keramische dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren (rustiek, rood, rood-bruin, kastanje, grijs, zwart…). De keramische pan kan een egale kleur hebben of zijn voorzien van een gevlamde kleur.


Officiele site van produsent: Eternit, Wienerberger

Tegelpannendaken

Tegelpannen zorgen voor charme en ongeëvenaarde klasse op uw dak. In de hedendaagse architectuur waar gezocht wordt naar creativiteit en frivoliteit worden ze vaak toegepast als gevelbekleding. Een combinatie van de verschillende kleuren creëert een ongelimiteerde creatieve vrijheid. Speciale hulpstukken, zoals bvb binnen- en buitenhoeken, laten toe om elk mogelijk volume af te dekken. Wanneer kleitegelpannen toegepast worden op de gevel en het dak creëert men een opvallend maar sober monolitisch volume. Nog een pluspunt - een uitzonderlijke bescherming tegen algen en mossen.


Officiele site van produsent: Wienerberger, Eternit

Leien of Schalien

De leien zijn geschikt voor alle soorten daken en gevels, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie. De leien kunnen zowel op dak als gevel met dezelfde overlap geplaatst worden, U kan dus een perfecte continuiteit creeren tussen dak en gevel. De verschillende formaten, de verschillende kleuren en de vele manieren van plaatsing zorgen ervoor dat uw dak en gevel gepersonaliseerd worden. Enkele voordelen van een leien dak
  • leien zijn extreem duurzaam: leien hebben een zeer lange levensduur
  • het materiaal ademt en beschermt isolatie
  • leien vergen weinig onderhoud
  • laag gewicht en dus ideaal voor de renovatie
  • zelfde materiaal voor uw dak en uw gevel
Schalie wordt vaak verward met leisteen, maar in tegenstelling tot leisteen bestaat schalie grotendeels uit kleimineralen.


Officiele site van produsent: Eternit